Koreograf, instruktør & magedanserinne

Opplev en ekte magedanserinne og bli med inn i midtøstens fortryllende verden!

 

Shireen skreddersyr underholdning, kurs og opplevelser til din begivenhet og bookes til ulike eventer landet rundt. Magedans er spennende, forlokkende og gøy – Strø glitter på eventet med orientens mystikk!

Om Shireen

BAKGRUNN

Shireen har jobbet som koreograf og instruktør innen ulike dansestiler i en årrekke og er en av norges ledende magedanserinner. Hun holder workshops og har faste klasser i Oslo og omegn, og for tiden videreutdanner hun seg som danse- og bevegelsesterapaut. I tillegg til å undervise og opptre er hun også festarrangør og med sin bakgrunn som make-up artist og designer, kan hun også leies inn som sminkør og dekoratør til temafester, samt være DJ på arabiske aftener m.m. Vil du sy ditt eget kostyme han hun også hjelpe deg med det. Hun driver STUDYO på Vålerenga og holder helgekurs/opptrer i regi av danseglade rundt om i landet. Shireen har danset hele livet og i 1998 begynte hun med magedans. Hun har flere stilarter på sitt repertoir og har gjort scenen til sin hjemmebane hvor hun høster stor jubel fra publikumere og oppdragsgivere. I snart 20 år har hun vært fast danser på Habibi Cafe i Oslo hvor hun opptrer jevnlig. Du kan også oppleve henne på Mela Cafe i Mariboesgt 8, og kanskje har du sett henne alt, da hun har svingt sine hofter på samtlige arabiske + tyrkiske restauranter og en rekke utesteder i hovedstaden gjennom årenes løp.

Lær deg magedans med Shireen på STUDYO!

Trykk for detaljert kursplan

 

 

MAGEDANS TIL DITT ARRANGEMENT

Shireen er kjent for sin varme utstråling og sitt store publikumstekke. Med sin lange erfaring og kompetanse på opptredener i forskjellige sammenhenger- alt fra TV til private fester, kan du være sikkert på at du vil få en opplevelse tilskuerne sent vil glemme. En magedansopplevelse kan være den perfekte gaven til den som "har alt" eller komme inn som et forfriskende og overraskende element på din fest! Med eller uten et minikurs for gjestene er dette et morsomt og populært innslag i selskapet, på utdrikningslaget eller på julebordet. Lengden på innslaget, dansestil og kostymer tilpasses dine ønsker. Man kan også velge mellom solo- og gruppeopptredener. Ta kontakt for spørsmål tilknyttet ditt event!

 

HVA ER MAGEDANS?

Magedans er en slags samlebetegnelse for dansestiler fra midtøsten og nord-Afrika med utsping i ulike kulturers utveksling og vandringer over kontinentet, og med innflytelse fra beskrivelser gjort av oppdagelsesreisende til Egypt i det forrige århundre og 50-tallets Hollywood-filmer i mer moderne tid. Vi forbinder dansen med 1001-natt og Ali Baba og ser for oss dansende prinsesser i glitrende kostymer som trollbinder sitt publikum med smektende hofter og vakker musikk. Som treningsform er magedans en skånsom måte å styrke kroppens små og store muskler på, og et godt redskap til å utvikle femininitet og kroppsbevissthet. Samtidig er det en ypperlig treningsform som styrker både kondisjon og koordinasjon. Og best av alt: Det er utrolig gøy!

Mer om magedans...

Magedans fungerer som nevnt som en fellesbetegnelse for flere stilarter fra ulike land og områder. Den mest kjente er Klassisk egyptisk stil, Raqs Sharqi og denne stilen ble formalisert i kulissene på Cairos cabaretscene. Her oppsto danserinnen med flagrende skjørt, glitrende, lukseriøse kostymer og bar mage, og kan historisk sett også sies å være en oppkonstruert, forenklet og stilisert variant av dansen laget for å passe Hollywoods kvinneidealer og den vestlige verdens eksotiske fantasier om den arabiske verden utviklet i etterkrigstiden. I dag danses magedans verden over og kostymene er glitrende og forførende som aldri før. Enhver storby med en restaurant fra Midt-Østen med respekt for seg selv tilbyr magedans til sine gjester, og magedans er også blitt etablert som populær underholdning på bursdagsfester, events, større arrangementer og festivaler av alle slag. Å danse magedans er for mange kvinner en måte å komme i kontakt med sine myke og feminine sider på, men også en metode tatt i bruk for å lette på fysiske plager som vonde rygger, stive skuldre/hofter, dårlig holdning, bekkenløsningssmerter m.m. Magedansens opprinnelse finner vi i kvinnefellesskap i sivilisasjonens vugge og i nomadekulturer som har strukket seg fra India, gjennom midtøsten og til Nord-Afrika og Andalucia sør i Spania. Den ble trolig danset under feiringer, ritualer, seremonielle tilstelninger som fødselsforberedelser m.m. før den gradvis utviklet seg i ulike retninger og ble til de forskjellige stilartene vi i dag betegner som magedans. I moderne tid er ideen om magedanserinnen nærmest synonym med forførende fristerinner og forestillinger om haremspikene i 1001-natt, orientalske prinsesser fremstilt i malerier og litteratur fra siste halvdel av det forrige årtusen, mystiske skjønnheter i Hollywoodfilmer som James Bond og har i vårt eget århundre gjort inntog i populærmusikk og musikkvideoer med artister som Shakira og Beyonce. På denne måten har magedansen bestått som underholdnings- og bevegelsesform gjennom tusener av år, og fortsetter å fenge nye tilskuere og utøvere. Prøv det du også!

 

 

 

Ønsker du magedans til en spesiell anledning?

Ta kontakt for mer informasjon her

 

 

Let´s shimmie!

magedanser i oslo magedans oslo magedans til utdrikningslag magedans til fest bellydance bellydancer magedans magedanser magedanserinne magedans mage dans dansekurs magedansekurs magdansere magedansegruppe magedanser sirin shirin shireen sirin jålefin magedanserinne oslo norge tyrkia